Ter Tanje Vastgoed & Juridisch advies kan u van dienst zijn bij verhuur en beheer van uw appartement, VVE Complex,winkel of woning.
TIPS:
- Advies inzake verhuur klaar maken van de woning.
- Screening van de huurders.
- Uitgebreid netwerk van potentiële huurders.
- Uitgebreid netwerk van service monteurs/aannemers.
- Juridische Kennis aanwezig inzake huurrecht tevens incasso.
- Ervaring in het beheer van VVE complexen.
Ook het vastgoedmanagement c.q. beheer van Onroerend goed is een onderdeel van de brede dienstverlening. Daarbij wordt nauw samengewerkt met diverse instanties en collega’s om een goed overzicht te behouden op de marktontwikkelingen in Parkstad Limburg.
Middels de eigen website: www.tertanjevastgoed.nl wordt de consument een overzicht gepresenteerd van het onroerend goed aanbod. Tevens ook een presentatie op huurwoningen.nl , Woonpleinlimburg, Huislijn en social media.
Persoonlijke aanpak: u heeft een aanspreekpunt voor de feedback bij verhuur van uw eigendom. Huurgelden worden rechtstreeks bij u overgemaakt en u behoud dus zelf controle over uw gelden.Een huurder dient naast een identiteitsbewijs ook een jaaropgave van werkgever of uitkerende instantie te verstrekken. Ook een verklaring van geen huurachterstand is een eis. Wij verzorgen de formulieren hiervoor.
Update Leegstand wet ( bron:Rijksoverheid):
Kan ik mijn woning tijdelijk verhuren? U kunt uw leegstaande woning tijdelijk verhuren. Hiervoor heeft u wel een vergunning nodig van de gemeente waar de woning staat. Dit is geregeld in de Leegstandwet.
Verhuur leegstaande woningen wordt makkelijker
Het kabinet wil dat het voor huiseigenaren makkelijker wordt om een nog te koop staande woning tijdelijk te verhuren. Dit is bijvoorbeeld het geval als u zelf al een nieuw huis wilt kopen of heeft gekocht. Plannen zijn:
- De verhuurder mag bij een te koop staande woning zelf de huurprijs bepalen. Nu stelt de gemeente nog een maximale huurprijs vast in de vergunning die ze afgeeft en wordt deze prijs bepaald door het puntensysteem voor huurwoningen;
- Gemeenten mogen aan de tijdelijke verhuur van te koop staande woningen geen eigen, extra eisen stellen die niet in de Leegstandwet staan;
- Sloop- en renovatiewoningen mogen maximaal 7 jaar worden verhuurd, in plaats van de huidige 5 jaar. Dit omdat door de crisis herstructureringsprojecten soms flinke vertraging oplopen;
- Leegstaande gebouwen zonder woonbestemming, zoals kantoorgebouwen, mogen 10 jaar als woonruimte worden verhuurd in plaats van 5 jaar. Dit voorkomt leegstand wanneer projecten door de economische crisis vertraging oplopen;
- Huiseigenaren mogen meer dan 1 keer een vergunning voor tijdelijke verhuur aanvragen, op voorwaarde dat er tussen beide aanvragen minimaal 5 jaar reguliere bewoning zit (door een eigenaar-bewoner of door een huurder met een normaal huurcontract met huurbescherming).
- Korte verhuur van OG is momenteel mogelijk tot een termijn van 2 jaar. Dit geeft de verhuurder de mogelijkheid om voor goede doorstroming te kiezen.